Kako se čisti klima uređaj?

objavljeno u: Novosti | 0

Redovito održavanje klima uređaja je važno kako bi se osigurala optimalna učinkovitost i kvaliteta zraka u prostoru. Evo nekoliko koraka za čišćenje klima uređaja:

  1. Isključite klima uređaj i iskopčajte ga iz struje.

  2. Skinite prednji poklopac ili filter koji se nalazi na unutarnjoj jedinici. Filter se obično može lako izvaditi i očistiti ili zamijeniti novim, ovisno o modelu klima uređaja.

  3. Pripremite mješavinu vode i blagog deterdženta, ali pazite da ne koristite previše vode.

  4. Očistite unutarnju jedinicu klima uređaja. Koristite mekanu krpu ili spužvu natopljenu u mješavinu vode i deterdženta da očistite površine unutar klima uređaja. Pazite da ne koristite previše vode kako biste izbjegli prodor vode u elektroničke dijelove klima uređaja.

  5. Očistite vanjsku jedinicu klima uređaja. Obrišite prljavštinu ili prašinu s vanjske jedinice pomoću suhe krpe ili četke.

  6. Provjerite odvodnu cijev. Provjerite da li je odvodna cijev čista i da nema blokada koje bi mogle uzrokovati curenje ili neugodne mirise.

  7. Vratite filter ili poklopac na unutarnju jedinicu klima uređaja i ponovo ga spojite na izvor struje.

Preporuča se redovito čišćenje klima uređaja kako bi se izbjegle nečistoće koje mogu utjecati na kvalitetu zraka i smanjiti učinkovitost klima uređaja. Ako primijetite bilo kakve probleme s radom klima uređaja, preporučujemo kontaktiranje stručnjaka za servisiranje kako bi se riješio problem.

ČIŠĆENJE KLIMA UREĐAJA