Kako Ugraditi Pumpu i Cjevovod Morske Vode za Sinclair Brodski Klima Uređaj uz Mitella Klimatizaciju

objavljeno u: Novosti | 0

Kod ugradnje sustava za morsku vodu neophodno je pridržavati se određenih uputa.

Ako se koristi centrifugalna cirkulacijska pumpa, a ne samousisna pumpa, pumpa mora biti montirana tako da se stalno nalazi najmanje 305 mm ispod razine vode, bez obzira na promjenu smjera vožnje broda.

Pumpa može biti montirana u horizontalnom ili vertikalnom smjeru, ispust se mora nalaziti na višoj visini u odnosu na usisni koš.

Glava pumpe mora biti okrenuta u smjeru protoka vode. Usisni koš montirajte tako da se nalazi što je moguće najniže ispod razine vode, što je moguće bliže kobilici broda. Posebno kod jedrenjača treba osigurati da se koš nalazi stalno pod razinom vode, i to čak i kada se brod nagne kako ne bi dolazilo do prodora zraka u sustav. Usisni koš mora biti usmjeren prema naprijed i ne smije se istovremeno koristiti za drugu crpku. Između zapornog ventila i pumpe mora biti ugrađen filtar morske vode koji štiti pumpu od prodora stranih tvari.

Ukoliko ne ugradite filtar morske vode, gubite sva prava iz jamstva. Sustav mora biti instaliran tako da morska voda neprestano struji iz usisnog koša preko ventila, filtra i priključka pumpe sve do priključka spirale kondenzatora klima uređaja prema gore. Voda iz klima uređaja mora se odvoditi prema ispustu koji treba biti smješten tako da korisnik može vizualno provjeravati istjecanje vode, i to što je moguće bliže razini vode radi smanjenja razine buke. Svi priključci crijeva moraju biti pričvršćeni dvojnim stezaljkama od nehrđajućeg čelika. Sve vijčane spojeve osigurajte teflonskom trakom.

Rezime ugradnje sustava morske vode:

Korak 1: Postavljanje Usisnog Koša

Usisni koš je temelj vašeg sustava. Montirajte ga prema naprijed, što je moguće bliže kobilici broda, i što je moguće dublje ispod razine vode. Upotrijebite odgovarajuću brtvu za brodsku opremu koja je namijenjena za upotrebu pod vodom. Ovo osigurava stalnu opskrbu vodom i sprječava ulazak zraka u sustav, što je posebno važno za jedrenjake.

Korak 2: Ventil od Bronce

Na dovod iz usisnog koša montirajte ventil od bronce koji se može skroz otvoriti. Ovaj ventil omogućava jednostavno upravljanje protokom vode i dodatnu sigurnost vašem sustavu.

Korak 3: Filtar Morske Vode

Filtar morske vode je vaš prvi linija obrane protiv nečistoća. Montirajte ga ispod razine crpke tako da bude omogućen odgovarajući pristup situ filtra. Bez filtra, riskirate kvar crpke i gubitak prava na jamstvo.

Korak 4: Montaža Pumpe

Pumpa mora biti montirana najmanje 305 mm ispod razine vode, bez obzira na promjenu smjera vožnje broda. Postavite pumpu iznad filtra, a ispust mora biti na višoj visini u odnosu na usisni koš. Osigurajte da je glava pumpe okrenuta u smjeru protoka vode.

Korak 5: Priključivanje Ventila i Filtara

Priključite ventil i filtar pomoću ojačanog 5/8“ crijeva s nagibom prema gore. Osigurajte da su svi spojevi čvrsti i sigurni.

Korak 6: Priključivanje na Kondenzator

Izlaz iz crpke priključite na donji ulaz spirale kondenzatora klima uređaja pomoću crijeva 3/4“ s nagibom prema gore. Izlaz spirale kondenzatora priključite pomoću crijeva 3/4“ na ispust vode. Važno je osigurati kontinuiran protok vode kroz sustav.

Korak 7: Izbjegavanje Petlji i Uzdignutih Mjesta

Osigurajte da na crijevu za morsku vodu nema petlja, uzdignutih mjesta ili lukova od 90°. Svaki takav luk može značajno smanjiti učinkovitost sustava.

Korak 8: Dvojne Stezaljke od Nehrđajućeg Čelika

Sva priključena crijeva pričvrstite dvojnim stezaljkama od nehrđajućeg čelika. Ove stezaljke osiguravaju dugotrajnost i sigurnost vašeg sustava.

Korak 9: Teflonska Traka

Sve vijčane spojeve osigurajte teflonskom trakom. Ova traka sprječava curenje i osigurava čvrstoću spojeva.

Korak 10: Zaštita Metalnih Dijelova

Sve metalne dijelove koji dolaze u dodir s morskom vodom, kao što su usisni koš, filtar, pumpa i klima uređaj, pričvrstite na brodski sistem zaštite izjednačenjem potencijala. Ovo osigurava dugovječnost i sprječava koroziju.

Mitella Klimatizacija je ovdje za vas sa stručnim savjetima, vrhunskim proizvodima i pouzdanom uslugom. Pružamo udobnost i kvalitetu za vaš dom ili plovilo. Kontaktirajte nas danas i uvjerite se zašto smo najbolji izbor za klimatizaciju.

Kliknite za kvalitetu, Kliknite na Mitellu!