Coanda Protok Zraka

objavljeno u: Novosti | 0

 

Stvara se proljetni povjetarac koji se ravnomjerno raspoređuje u svaki kutak prostorije. Coanda efekt stvara lagani propuh zraka na način da se ispuh iz klima uređaja usmjerava prema stropu te na taj način cirkulira prostorijom i stvara ugodan ambijent.

Koanda plus protok zraka nastaje uz pomoć 3 dodatka na lameli koji ispušni zrak precizno usmjeravaju kako bi zrak što prirodnije cirkulirao po prostoriji:

Primjenom dvoslojne strukture klapne stvara se jedinstvena Arhimedova spirala koja usmjerava hladno strujanje zraka prema stropu pod kutem od 35°.
Struja zraka prolazi kroz optimalni tlačni ekspanzijski kanal koji je uži unutra a širi izvana između dvoslojne strukture klapne gdje se javlja Venturijev efekt tako da se protok zraka trenutno oslobađa/ispuhuje velikom brzinom
Protok zraka ispod klapne, apsorbiran podtlakom stvorenim većom brzinom strujanja zraka iznad njega, pridružuje se glavnom protoku zraka i čini ga još jačim.

PREDNOSTI:

Kada je uključen način rada hlađenje, tada se hladni zrak usmjerava prema stropu pod kutom od 35°kako bi se izbjeglo izravno puhanje u osobe u prostoriji. Ohlađeni zrak ravnomjerno se raspoređuje od stropa prema podu prostorije brže i uz veći komfor.
Kad je uključen način rada grijanje, tada se topli zrak usmjerava prema podu koji potom cirkulira i osigurava uravnoteženu temperaturu u prostoru.

HAIER