Koje tipove filtera posjeduju klima uređaji?

objavljeno u: Novosti | 0

Postoje razni tipovi filtera koji se mogu koristiti u klima uređajima, a najbolji filteri ovise o specifičnim potrebama i uvjetima korištenja.

Evo nekih od najčešćih tipova filtera:

Mehanički filteri: Ovi filteri su najčešće korišteni u klima uređajima i uklanjaju čestice prašine, peludi i drugih nečistoća iz zraka. Oni mogu biti izrađeni od papira, plastičnih vlakana ili sintetičkih materijala. Ovi filteri mogu se prati i ponovno koristiti, ili ih se može zamijeniti.

Aktivni ugljik filteri: Ovi filteri uklanjaju mirise, dim i druge neugodne mirise iz zraka. Oni su posebno korisni u kuhinjama, prostorijama za pušenje i drugim područjima s jakim mirisima. Aktivni ugljik filteri se obično zamjenjuju svakih nekoliko mjeseci.

Elektrostatički filteri: Ovi filteri koriste elektrostatičku energiju kako bi privukli i zadržali nečistoće iz zraka. Oni su posebno učinkoviti u uklanjanju čestica prašine i drugih alergena. Elektrostatički filteri mogu se prati i ponovno koristiti.

HEPA filteri: HEPA filteri su visoko učinkoviti filteri koji uklanjaju 99,97% nečistoća iz zraka, uključujući čestice veličine 0,3 mikrona i veće. Ovi filteri su posebno korisni za osobe s respiratornim problemima ili osjetljivim alergijama. HEPA filteri se obično zamjenjuju svakih 6-12 mjeseci.

Pri odabiru filtera za klima uređaj, važno je uzeti u obzir svoje specifične potrebe i uvjete korištenja. Također je važno pratiti preporuke proizvođača klima uređaja o redovitom održavanju i zamjeni filtera kako bi se osigurala najbolja učinkovitost i trajnost klima uređaja.
KLIMA UREĐAJI