Koliko struje troši klima uređaj?

objavljeno u: Novosti | 0

Potrošnja klima uređaja ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući kapacitet klima uređaja, temperaturu koju želite postići, veličinu prostora koji se hladi, vrstu klima uređaja, starost uređaja i slično.

Klima uređaji se obično ocjenjuju prema svojoj energetskoj učinkovitosti, a oznaka energetske učinkovitosti obično se nalazi na naljepnici na uređaju. Ova oznaka daje informacije o godišnjoj potrošnji energije uređaja, što vam omogućuje da usporedite različite modele i odaberete onaj koji troši manje energije.

Uz to, važno je napomenuti da učestalost korištenja klima uređaja također utječe na ukupnu potrošnju energije. Ako koristite klima uređaj često, to će naravno utjecati na vaš mjesečni račun za električnu energiju.

Uz to, klima uređaji su obično navedeni s nominalnom snagom u kilovatima (kW) ili amperima (A). Ovisno o kapacitetu klima uređaja, tipu i starosti, on može trošiti od oko 0,5 kW ili manje, pa sve do više od 3 kW.

U svakom slučaju, najbolje je odabrati energetski učinkovit klima uređaj, ne koristiti ga više nego što je potrebno, te paziti da ga redovito održavate i čistite kako biste smanjili potrošnju energije.

KLIMA UREĐAJI