Prednosti grijanja na pelete

objavljeno u: Novosti | 0

Najveća prednost grijanja na pelete je funkcionalnost.

Kotao se pali automatski, kotlovi imaju daljinski upravljač preko kojeg se može upravljati radom peći, a uz to postoji mogućnost upotrebe višetjednog spremnika za skladištenje peleta. Kapacitet spremnika ide i do 200 kg (ovisi o modelu kotla), što znači da sa punim spremnikom peć može raditi i do 118 sati. Sistem loženja je zapravo toliko pojednostavljen da je dovoljno izabrati željenu temperaturu, a kotao je sam postiže i regulira. Peć ima funkciju ekonomičnog rada koja omogućuje automatsko smanjenje snage kada se temperatura u prostoriji približava zadanoj.

Veliku prednost u odnosu na ostala čvrsta goriva pelet pokazuje i u pogledu potrošnje. Naime, stupanj iskorištenosti je izuzetno visok, čak do 90%. Na taj način koristi se sva postignuta toplina i nema gubitka energije. Veću energetsku efikasnost potvrđuje i činjenica što skoro sve kaminske peći na pelet imaju energetsku oznaku A+.

Peleti se lako skladište (ekonomično pakiranje), dok drva zahtijevaju dosta vremena i truda oko cijepanja, slaganja, unošenja.

PEĆI NA PELETE