Sve o SEER-u: Ključna Mjera Energetske Učinkovitosti Klima Uređaja

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Danas, kada su energetska učinkovitost i očuvanje resursa postali sve važniji, svatko tko razmišlja o kupnji klima uređaja trebao bi se upoznati s pojmom SEER. poznat i kao Seasonal Energy Efficiency Ratio, nije samo akronim koji se baca okolo – to je ključni pokazatelj koliko će vaš klima uređaj biti učinkovit u hlađenju vašeg doma i uštedi vaše električne energije.

Što je SEER?

SEER je mjera energetske učinkovitosti klima uređaja, specifično za sezonu hlađenja. Ova ocjena omogućuje vam procjenu koliko efikasno vaš uređaj koristi energiju kako bi hlađenje vašeg prostora ostao u granicama udobnosti tijekom sezone.

Zašto SEER ima značaj?

Zamislite ovako – SEER vam daje do znanja koliko hlađenja vaš klima uređaj može pružiti za svaku potrošenu vatnu satnicu energije. Što je SEER vrijednost veća, to vaš klima uređaj koristi manje energije za postizanje iste razine hlađenja. To znači da klima uređaji s većim SEER-om nude veću uštedu na vašem računu za struju!

Kako funkcionira SEER?

SEER se izračunava dijeljenjem ukupne količine hlađenja u BTU (britanskim termalnim jedinicama) s ukupnom potrošnjom energije u vatima tijekom sezone. Klima uređaji s SEER vrijednošću iznad 13 smatraju se energetski učinkovitima, dok oni s SEER-om od 16 ili više zaslužuju titulu prvaka u energetskoj učinkovitosti!

Uloga SEER-a u Vašem Domu

Kada birate novi klima uređaj, SEER vrijednost bi trebala biti jedan od glavnih faktora u vašem razmatranju. Uz uređaje visokog SEER-a, poput onih koje nudimo u Mitella Klimatizacija, možete biti sigurni da ne samo da ćete imati ugodno hlađenje, već ćete i osjetiti zadovoljstvo gledajući smanjenje računa za struju!

Zaključak

SEER nije samo još jedan skupi izraz u svijetu klimatizacije – to je važna mjera koja utječe na vaš džep i okoliš. Ulaganje u klima uređaj s visokim SEER-om može donijeti dugoročne uštede i pružiti ugodno hlađenje vašeg doma. Za sve što trebate znati o SEER-u i najboljim klima uređajima na tržištu, kliknite na Mitellu – Vašeg stručnjaka za klimatizaciju, peći, montažu i servis!

Nadam se da će ovaj blog osvijetliti SEER-u i olakšati vam odabir savršenog klima uređaja za vaš dom. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite!

 

Kliknite za kvalitetu – kliknite na Mitellu!