ZAŠTO LJETI NE CURI VODA IZ KONDEZATA OD KLIMA UREĐAJA?

objavljeno u: Novosti | 0

Klima uređaji ne proizvode uvijek vidljivu količinu kondenzata, osobito ako je relativna vlaga zraka u prostoriji niska. Relativna vlažnost je mjera koliko je zrak zasićen vlagom u odnosu na maksimalni mogući nivo pri istoj temperaturi. Ljeti, kada je vanjski zrak obično topliji, može biti suh, što znači da će relativna vlažnost u prostorijama biti niska.

Ako je vlaga zraka niska, kondenzat koji se formira na hladnim površinama unutar klima uređaja može brzo ispariti prije nego što se akumulira u dovoljnoj količini da biste primijetili njegovo curenje iz uređaja.

Kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje klima uređaja, važno je redovito održavati sustav kondenzata kako bi odvodnja bila nesmetana. Ako klima uređaj pravilno hladi prostoriju i ne primjećujete bilo kakve probleme s kondenzatom ili vlagom, vjerojatno je sve u redu.

U svakom slučaju, uvijek je preporučljivo provjeriti rad klima uređaja, redovito čistiti filtre i održavati odvodni sustav kako biste osigurali optimalno funkcioniranje i produžili radni vijek uređaja. Ako primijetite bilo kakve neobičnosti ili sumnjate na kvar, najbolje je kontaktirati stručnjaka za servis kako bi provjerio klima uređaj i riješio eventualne probleme.