Česta pitanja o klima uređajima

objavljeno u: Novosti | 0

1. Kada treba čistiti klima uređaj?
Klima se ne čisti samo jednom godišnje. Učestalost čišćenja ovisi o namjeni prostorije i stupnju zadimljenosti. Ponekad je potrebno češće prati filtre kako bi osigurali optimalan rad i čistoću zraka. U Mitella Klimatizaciji naglašavamo važnost redovnog održavanja za dugotrajnu efikasnost vašeg uređaja.

2. Da li klima uređaj ubacuje svjež zrak?
Ne, kućni klima uređaji, posebno zidni split sustavi, primarno cirkuliraju i hlade unutarnji zrak. Kvaliteta zraka u prostoriji ovisi o čistoći klima uređaja. Naše usluge uključuju i savjetovanje o modelima koji mogu ubacivati svjež zrak, osiguravajući tako bolju ventilaciju.

3. Treba li svake godine dopunjavati freon?
Ne, kućni klima uređaji su zatvoreni sustavi gdje se freon ne troši ako je klima pravilno instalirana. Mitella Klimatizacija pruža profesionalnu instalaciju i servis kako bi se osiguralo da vaš sustav radi efikasno i ekonomično.

4. Mogu li svi zidni split sustavi grijati na niskim temperaturama?
Ne, samo inverter klima uređaji mogu efikasno raditi na temperaturama ispod -5 stupnjeva. Nudimo širok asortiman inverter uređaja koji osiguravaju visoku iskoristivost i udobnost čak i tijekom hladnih zimskih mjeseci.

5. Kako postići brže hlađenje prostorije?
Postavljanje najniže temperature ne znači brže hlađenje. Klima uređaji hlađenje vrše s konstantnom temperaturom zraka, a dužina hlađenja ovisi o zadanoj temperaturi na daljinskom upravljaču. Inverter klima uređaji su idealni za brže postizanje željene temperature uz uštedu energije.

6. Koliko brzo klima počinje grijati?
Klima uređaj treba nekoliko desetaka sekundi do nekoliko minuta da počne grijati. To ne znači da je uređaj neispravan. Rado educiramo klijente o pravilnom korištenju i funkcijama klima uređaja kako bi maksimalno iskoristili njihove mogućnosti.

Održavanje i servis

Redovno čišćenje i dezinfekcija klime nisu samo preporučeni, već su i ključni za zdravu i ugodnu klimu u vašem domu. Stavljamo naglasak na redoviti servis koji ne samo da produljuje životni vijek uređaja, već i optimizira njegovu efikasnost.

Zašto je klima najjeftinije grijanje?

Klima uređaji često se pogrešno smatraju velikim potrošačima energije. Međutim, pravilnim odabirom uređaja i umjerenim korištenjem, računi za električnu energiju mogu ostati niski. U Mitella Klimatizaciji nudimo uređaje visoke energetske klase koji osiguravaju ekonomično grijanje i hlađenje.

Za sve dodatne informacije, savjete i usluge, kliknite na Mitella Klimatizacija – Vaš pouzdan partner za optimalnu klimu u vašem domu.