Mitella Klimatizacija: Kako Odabrati Idealne Klima Uređaje za Vaše Apartmane

objavljeno u: Novosti | 0

Klima uređaji u apartmanima za iznajmljivanje

Živimo u vremenu kada klima uređaji više nisu luksuz već standard u opremanju apartmana, pa je sukladno tome korisno iskoristiti ih za nadopunu ponude i podići smještaj na novu razinu.

Bilo da iznajmljujete apartmane na primorju ili u kontinentalnom dijelu zemlje, jedno od dvije najvažnije stavke je pitanje hlađenja ili grijanja.

Vrlo su česte primjedbe gostiju da je sustav za klimatizaciju slab te da, najčešće u primorju, ne može rashladiti apartman, što dovodi do nemogućnosti potpunog odmora, gosti se ne mogu naspavati jer je vruće pa su samim tim i nervozni te zato mogu i skratiti boravak u vašem apartmanu. Na kontinentu je slična situacija. Ako odaberete klima uređaj i za grijanje, a niste dobro odabrali ili je dotrajao, gotovo je sigurno da ćete dobiti negativne recenzije i primjedbe gostiju te će ih u budućnosti biti manje. Iznajmljivači, učinite sve da vaši gosti budu zadovoljni jer, u konačnici, vi ovisite o njima.

Izbor klima uređaja je veliki i ima ih za svačiji džep, više vrsta i namjena. Mi ćemo pokušati pronaći idealne klima uređaje koji će zadovoljiti i vas kao iznajmljivače i goste koji će ih koristiti.

Klima uređaji u apartmanima na primorju

Ponuda apartmana na moru je zaista velika, i stalno raste, tako da gosti pažljivo biraju gdje će odsjesti. Jedan od savjeta koji se daje iznajmljivačima jeste da u apartmanu mora biti ugodna temperatura jer ona znači i ugodan boravak. Vrlo je važno svojim gostima omogućiti temperaturu koja im odgovara. Na primorju se apartmani najčešće izdaju ljeti, iako ima i određeni, doduše dosta manji, postotak apartmana koji se izdaju i zimi pa je tako kod kupovine klima uređaja za ovo podneblje primarno hlađenje.

Prvo je važno znati kolika je kvadratura apartmana te onda i vidjeti što želimo i koliko se možemo uklopiti u cijenu. Ako smo se odlučili za jedan klima uređaj u apartmanu, onda je za veličinu prostorije do 25 četvornih metara, dovoljna klima jačine 2,5 kW, a za one do oko 40 kvadrata klima od 3,5 kW. Ako se apartman ne sastoji od jedne prostorije i ako vam financije ne dopuštaju postavljanje više jedinica, savjet je da postavite klimu u najveću središnju prostoriju. Iako, za apartmane od 40 kvadrata, postojanje dva klima uređaja diže cijenu iznajmljivanja. Multi-split sustav je dobro rješenje ako iznajmljujete više apartmana ili ako želite dvije klime u jednom apartmanu.

Multi-split sustav može imati nekoliko unutarnjih jedinica, dvije, tri ili četiri, i one su povezane na jednu vanjsku jedinicu. To je odlično rješenje kada vam u stanu treba više unutarnjih jedinica, a i za apartmane je pravo rješenje jer trebate mjesto samo za jednu vanjsku jedinicu. Svakom unutarnjom jedinicom se zasebno upravlja, dakle svaka ima svoj upravljač, a ukupna snaga svih unutarnjih jedinica određena je snagom vanjske.

Kliknite za kvalitetu – kliknite na Mitellu!