Pravilna Instalacija Odvoda Kondenzata za Brodske Klima Uređaje

objavljeno u: Novosti | 0

U ugodnoj klimi na moru, gdje svaki val donosi novi izazov, preciznost u montaži brodskog klima uređaja ključna je za optimalnu funkcionalnost i dugovječnost sustava. U nastavku, saznajte kako pravilno instalirati odvod kondenzata za brodske klima uređaje.

Odabir Pravog Mjesta za Odvod Kondenzata

Odvod kondenzata ključan je element u instalaciji brodskog klima uređaja jer osigurava pravilno uklanjanje viška vlage, sprječavajući time moguće štete i neugodne mirise. Važno je odabrati pravu lokaciju za odvod koji mora biti usmjeren prema dolje do crpke za odvodnjavanje, ali nikako izravno na dno broda.

Spremnik za odvod kondenzata je visine od 50 mm, sa 4 izlaza. U sredini s visokim postotkom vlage količina nastalog kondenzata može biti čak 1,9 l/sat.

Nije preporučljivo ispuštati kondenzat izravno na dno broda. Nakon završetka ugradnje odvoda kondenzata stavite malo vode u drenažni spremnik da biste provjerili eventualno curenje vode. Priključite ojačano crijevo s unutarnjim promjerom 5/8“ na priključak za odvod vode i pričvrstite ga držačima od nehrđajućeg čelika.

Crijevo za odvod vode mora biti usmjereno prema dolje od jedinice ka stražnjem dijelu broda gdje se nalazi spremnik za odvod vode.

Crijeva za odvod vode iz 2 uređaja mogu biti priključena na zajedničko odvodno crijevo pomoću T-spojnice, uz uvjet da će T-spojnica biti smještena na razini najmanje 5 cm ispod razine dna spremnika za odvod vode.

Nemojte postavljati izlaz odvodnog crijeva na mjesto čija je udaljenost od bilo kojeg izlaza motora, ispušnog generatora, motora ili generatora manja od 90 cm, niti ga stavljajte izravno u rezervoar ukoliko izlaz crijeva nije pravilno priključen na zabrtvljenu drenažnu pumpu. Zabrtvite sve pukotine na odvodnom crijevu.

Blok ventilatora

Okretanjem ventilatora do traženog položaja možete usmjeravati mlaz klimatiziranog zraka iz jedinice prema želji. To je idealno za ugradnju u skučenom prostoru zahvaljujući mogućnosti okretanja ventilatora u rasponu od 180°. Sofisticirano tehničko rješenje omogućuje jednostavno vađenje ventilatora radi okretanja ili popravaka – dovoljno je samo odvrnuti 4 vijka. Okrenite ventilator tako da mlaz zraka po mogućnosti struji prema izlaznoj rešetki.

Montažni nosači

Klima uređaj ima postolje koje istovremeno služi kao spremnik za odvod vode. Za pričvršćenje postolja na pljosnatu vodoravnu površinu služe 4 nosača za montažu.

Zaštita i Održavanje

Da biste osigurali dugotrajnost i efikasnost vašeg klima uređaja, važno je redovito ga održavati i zaštititi od izravnog kontakta s parama iz potpalublja ili strojarnice.

Mitella Klimatizacija stoji uz vas kao pouzdan partner u osiguranju optimalne klimatizacije vašeg plovila.

S nama, kvaliteta i profesionalnost su zagarantirani – kliknite za kvalitetu, kliknite na Mitellu.

Budite spremni za ljeto na moru

Ne dopustite da vas visoke temperature iznenade tijekom vaših morskih avantura. Pravilno montiran i učinkovit klima uređaj osigurava da vaš boravak na brodu bude ugodan i opuštajući, omogućavajući vam da se fokusirate na uživanje u ljepotama mora.