Ugradnja brodskog klima uređaja

objavljeno u: Novosti | 0

Brodski klima uređaj treba biti ugrađena na najnižem mogućem mjestu, ali ne na samom dnu broda niti u prostoru strojarnice.

Osigurajte zaštitu odabranog mjesta za ugradnju od izravnog kontakta s parama koje izlaze iz potpalublja ili strojarnice.

Ugradnja na najnižem mogućem mjestu (na primjer ispod kreveta, na klupi u blagovaonici ili u donjem dijelu ormara) i ugradnja ispuha na najvišem mogućem mjestu stvaraju idealne uvjete za strujanje zraka. Ovaj način ugradnje sprječava usis izlaznog zraka (nepoželjan usis zraka koji izlazi iz jedinice). Brodski klima uređaj mora biti smještena na čvrstoj vodoravnoj podlozi, i cijev za odvod kondenzata treba voditi prema dolje od jedinice u smjeru prema odgovarajućem mjestu za ispuštanje. Planirajte sve priključke koji moraju biti izvedeni, uključujući zrakovod, odvod kondenzata, priključke za dovod i odvod morske vode, priključke električne energije, mjesto za ugradnju upravljačkog panela i ugradnju crpke morske vode kako bi bio osiguran pristup opremi radi održavanja i popravaka.

Potrebni alat za montažu:

-Odvijači

-Kliješta

-Ključ za cijevi

-Rezač za rezanje žice / krimp kliješta

-Bušilica i nasadni bit 7/8“

-Pila

-Traka za zrakovod

-Izolacijska traka za kablove

-Teflonska traka za brtvljenje navoja

-Brtveni materijal za brtvljenje armature koja prolazi kroz trup broda

-Montažni materijal za pričvršćenje jedinice, crpke, filtra, rešetki i upravljačke ploče

BRODSKI KLIMA UREĐAJ